top of page

Soulworkers

Af Patrick Lang

CPH Boulders, som er placeret i Sydhavnen, startede i 2014 et projekt på en crowdfunding-hjemmeside, for at kunne udvide deres klatrehal.

​

CPH Boulders skulle i alt bruge 300.000 kr., for at kunne låne nok penge i banken. I løbet af ca. 1,5 måned nåede de deres mål. Det resulterede i Danmarks største bouldering hal på 1500 kvm.

En medvirkende faktor til at projektet lykkedes, var det hårde arbejde teamet bag, lagde i det. De vidste godt, at en god idé ikke ville være nok. Iværksætterne brugte derfor næsten alt deres tid på at gøre deres netværk, opmærksomme på projektet. ”Det er ikke rigtig et arbejde for os – vi er soulworkers. Det her betyder jo super meget for os, så man kan ikke gøre det op i timer.” sagde Mikkel Højgaard Larsen, som er den daglige leder i CPH Boulders.

​

Størstedelen af de 300.000 kroner kom fra allerede eksisterende medlemmer, som lagde omkring 2.500 kroner i forskud på medlemskab for 2015. På den måde har der ikke været tale om en donation, men en investering. “Vi har været overbevist om, at folk aldrig ville give penge til en privat virksomhed uden at få noget igen. Folk har derfor ikke doneret, men har købt f.eks. et 12 måneders medlemskab, et 10-turs klippekort eller en klatredag for 5 personer på forskud.” sagde Mikkel Højgaard Larsen. Det betød naturligvis også at mange af deres indtægter ville gå tabt, men deres erfaring viser at en stor del af deres indkomst stammer fra deres café og deres endags billetter

Crowdfunding: går det ud på at der samles penge ind ved hjælp af netværk. Det betyder at det er op til ens familie og venner, samt andre privatpersoner at investere i idéen. I dette tilfælde er der blevet gjort af hjemmesiden Boomerang.dk

bottom of page