top of page

Håndgemæng på bibliotek

Johan Gram-Nielsen

Kraftige uoverensstemmelser mellem ældre mand og ung pige på biblioteket ved Karens Minde fører til håndgemæng.

​

Torsdag d. 12. oktober omkring kl. 17:30 opstod en slåskamp på biblioteket ved kulturhuset Karens Minde i Sydhavnen mellem en ældre mand og en ung pige omkring 15 års alderen.

 

Umiddelbart er ingen af de involverede svært tilskadekomne. 

 

Det vides endnu ikke, hvad der startede uoverensstemmelsen. Flere vidner udtaler, at den ældre mand under konflikten råbte, at biblioteket var et ikke-ryger sted, samt at der angiveligt skulle have lugtet af cigaretrøg på biblioteket.

 

Christian Dareois Grave var til stede under slåskampen og udtaler: ”Jeg kan høre der bliver råbt fra lokalet inde ved siden af, og at der er noget, der vælter. Jeg iler til og ser så en ældre herre og en teenagepige stå og kaste ting på hinanden.” Det lykkedes herefter Christian Dareios Grave at skille de to parter ad, men det er kun for et kort øjeblik.

 

Herefter eskalerer konflikten ydereligere. Mens Christian Dareios Grave holder den unge pige tilbage, kaster den ældre herre den unge piges telefon efter hende. Herfra bliver den unge pige endnu mere rasende og begynder flå bøger ned fra hylderne og kaste dem efter den ældre mand, beskriver Christian Dareois Grave.

 

I situationen vurderer Christian Dareois Grave, at den unge pige er mest aggressiv, og derfor forsøger han at holde hende tilbage. Under denne akt pådrager Christian Dareios Grave sig et slag i ansigtet af den unge pige.

 

Derefter falder konflikten en smule til ro. De to parter sætter sig ved hver sin computer overfor hinanden. Den unge pige sidder sammen med sine to veninder og begynder at spille høj musik fra deres computer til stor irritation fra den tidligere nævnte ældre herre. Desuden begynder pigerne at ryge cigaretter igen, fortæller Christian Dareios Grave. Dog lader konflikten til at være sat i bero på dette tidspunkt.

 

Christian Dareios Grave beretter, at han lidt tid efter hører et højt brag fra samme lokale, hvor konflikten tidligere har udspillet sig. To stationære computere er væltet halvt ned fra bordet, og de unge piger er på vej til at forlade biblioteket.

”Jeg går ud fra, at det har været deres afskedssalut”, udtaler Christian Dareios Grave.

 

Det vides endnu ikke, om sagen vil blive taget videre til politiet. 

bottom of page