top of page

Sydhavnen får en ny kirke

Af Cecilie Løwert

Sydhavn Sogn vil snart bygge en ny kirke på Teglholmen i det nye Sydhavn, som forventes at stå klar til sommeren 2020.

Der er ikke opført nye kirker i Danmark siden 1989. Ifølge sognepræst i Sydhavn Sogn, Helene Ferslev, er behovet for en ny kirke opstået, fordi flere og flere flytter til Teglholmen.

 

“Både Kirkeministeriet og Københavns Kommune ønsker, at der bliver bygget i ny kirke i områder, hvor der bor mange mennesker, fordi vores (red. Sydhavn Sogn) medlemstal stadig er ret højt, og folk stadig bruger den service, der er i Folkekirken”.

 

Mere end bare en kirke

Kirken er tegnet af den danske arkitektstue JAJA Architects, som vandt en konkurrence med 114 deltagere. Kirken bliver et moderne kulturhus, som, udover at fungere som kirke, også skal bruges til andre formål.

 

“Alle er velkomne. Også dem med en anden religion. Vi kommer også til at lave andre arrangementer, som er mere sekulære, som fx koncerter for alle” fortæller Sara Lærke Jensen, som er PR- og kommunikationsansvarlig i Sydhavn Sogn.

 

Helene Ferslev bakker denne tankegang op, da det handler om at gøre den nye kirke til et sted, hvor alle kan føle sig velkomne.  

“Som præst i Sydhavn skal vi skabe aktiviteter, som tør flytte kirken ud og tør komme folk i møde, hvor de er”

 

Udover koncerterne, vil der også blive bygget en café og et harmoniske udeområde, som  alle er velkomne til at gøre brug af i alle døgnets timer.

​

​

Foto: Sydhavn Sogn

Sydhavn Sogn vil snart bygge en ny kirke på Teglholmen i det nye Sydhavn. Den nye kirke i Sydhavnen skal bringe folk tættere sammen og skabe et nyt og mere moderne rum at reflektere over livets store spørgsmål.

bottom of page