top of page

Med tomlen i vejret i Sydhavnen

Af Trine Hasle

Du har måske set dem – de store blafferskulpturer. Blafferkulturen er nemlig i vokseværk.

 

Ved krydset mellem Stubmøllevej og Ellebjergvej er der rejst en høj farverig træfigur på en elmast. Figuren viser en mand med den ene tommel i vejret – et tegn der også er kendt som det internationale tegn for at man ønsker et lift. I den anden hånd står figuren med en kuffert, hvorpå der står beskrivelsen af et blafferstoppested samt en liste over inspiration til samtaleemner under en køretur. Figuren symboliserer nemlig et af Sydhavnens spritnye blafferstoppesteder.

 

Det er foreningen Blaffernationen, der er lykkedes med at få tilladelse fra Københavns Kommune til at rejse tre blaffende skulpturere i Sydhavnen. De står der til det formål, at blaffere og bilister skal kunne finde hinanden lettere.

Opsamlingsstederne vil endda fremover blive til faste stoppesteder. Det er blevet godkendt af Københavns Kommune, at holdepladserne bliver markeret med officielle skilte fra d. 1 november.

 

Blaffernationen gør en stor indsats for at fremme det af blaffe. Foreningen er stiftet for at udbrede og understøtte blafferkulturen herhjemme i landet. I Danmark har hele sammenkørselsfænomenet haft stor succes, og foreningen mener dermed at det er blafferiets tur. Det kommer af en fascination af det helt praktiske med at fylde mange biler op af hensyn til trafikken og miljøet, men også af interessen i mødet mellem fremmede mennesker. Foreningen vil dyrke den tillidsopbygning vi øver os i, når vi sætter os ind i en fremmed bil eller lukker en fremmed ind.

 

Blaffernationen og blaffere rundt om i landet kan glæde sig over, at projektet forsætter i en prøveperiode på to år.

​

Kilder:

- http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-10-04-blaffere-faar-faste-stoppesteder-i-koebenhavn-vil-du-samle-dem-op

- https://www.linkedin.com/in/carstentheede/

- https://www.magasinetkbh.dk/indhold/blaffersteder

- https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/frem-med-tomlen-blaffere-faar-egne-stoppesteder-i-koebenhavn

bottom of page